Bygg eget gym

home gym

Har man gymmat ett tag så kanske man känner att man vill bygga eget gym hemma, om man har plats vill säga. Det kräver inte stort utrymme, mycket beror på hur mycket du vill ha i ditt egna gym. 

Vad ska du då ha för typ av maskiner i ditt egna gym, ja mycket beror på hur pass mycket du tränar. Har du hållit på ett tag så kanske du vill ha lite mer avancerade träningsmaskiner. Är du i början av din träningskarriär så kanske det räcker med ett par träningsbänkar och lite skivstänger att börja med. Köp inte på dig maskiner i onödan som du efter ett tag inser att du aldrig använder. Utan planera ditt gym innan du börjar att handla på dig saker. Gör en plan för vad du ska handla direkt och vad som du kan vara intresserad över att köpa framöver.

Om det finns någon i din bekantskapskrets som också tränar så kan ni gå ihop och handla träningsredskap och låna mellan varandra, speciellt träningsmaskiner som kostar lite mer. På så sätt så kan ni få ned kostnaderna om ni delar på den. Om ni köpt på er maskiner som ni inte använder så kan ni ju lägga ut dessa på Tradera för att se om någon är intresserad av träningsmaskiner. På så sätt kan ni få in kapital att lägga på nya och kanske bättre anpassade maskiner för er träning.

admin