Hälsa från topp till tå – glöm inte munhälsan

Vi vet alla hur viktigt det är med träning och att ha en stark och frisk kropp. Lika viktigt är det att ta hand om munnen och att ha en bra munhygien.

Bra saker att ha i badrumsskåpet

Det finns flera hjälpmedel du kan införskaffa för att bibehålla en god munhygien. Att införskaffa en tandborste är viktigt eftersom du behöver borsta tänderna två gånger om dagen. Det finns både eltandborstar och så kallade vanliga tandborstar att välja mellan. Tandtråd, tandstickor och mellanrumsborstar är även de bra saker att ha för att kunna rengöra tänderna. Slutligen så är även en bra tandkräm ett måste i badrumsskåpet.

Så här vet du om din munhälsa är bra

Att ta reda på om din har en bra munhälsa är inte speciellt svårt. Ett rosa tandkött som inte gör ont eller blöder när du borstar tänderna är ett gott tecken på en god munhälsa. Skulle du dock uppleva att du ofta har dålig andedräkt eller att ditt tandkött blöder när du borstar tänderna kan det vara bra att uppsöka en tandläkare. Läs mer här om vilken hjälp du kan få om du upplever problem med dina tänder eller din mun.

Raina Weber