Myfitnesspal

Det finns en rad olika hälsoappar på den svenska marknaden. En del har enbart fokus på viktnedgång medan andra har fokus på maten och annat som påverkar hälsan. Ibland kan man därmed behöva kombinera olika appar för att få alla de funktioner man är ute efter. Samtidigt finns det ett flertal appar som har multifunktioner och som ofta kan räcka.

En av dessa är Myfitnesspal som är helt gratis att ladda hem och som fick hela 8 av 10 poäng när tidningen Mobil recenserade den.

Myfitnesspal har störst fokus på kosten. Man lägger in allt man äter för att se vad man får i sig. Ett enkelt sätt är att scanna streckkoden på produkterna man äter. Lagar man egna maträtter kan man lägga in dem som standard vilket gör det enkelt och snabbt att hitta rätt post att registrera dagens matintag på.

Men ingen mår bättre, eller går ner i vikt, bara genom att veta hur mycket man äter. Appens nästa steg är därmed att presentera hur mycket man bör äta för att kunna skapa en viktminskning.

Man kan bland annat lägga in hur mycket man tränar och därmed hur mycket som förbränns på varje träningspass. En stor fördel är att appen kan kommunicera med smarta vågar (Withings) eller träningsappar som Endomondo.

Enligt Mobil är detta en av de bästa gratisapparna på marknaden och det enda som drar ner betyget något är dess utformning och design vilken kan kännas något gammalmodigt.

Appen finns både för iOS, Android samt Windowsoperativsystem.

admin