Träningsredskap för hemmet

Att träna är en mycket populär vardagssyssla för många människor. Det dyker upp nya gym i var och varannat gatuhörn och folk springer på spinningpass och zumbadans stup i kvarten. Att tajma passen och behöva ge sig ut på stan varje gång man vill träna kan dock kännas omständligt. Med ett hemmagym har du möjlighet att träna när du vill.

287675-free-weight-dumbells

Fördelen med ett hemmagym är såklart att du kan träna på dina egna villkor. Istället för att behöva vänta på att någon annan ska bli klar med maskinen som du kom till gymmet för att använda kan du köra direkt när andan faller på. Dessutom slipper du börja varje träningspass med att ändra maskinens inställningar – ett hemmagym är alltid anpassat efter dina behov.

Idag finns i princip alla redskap i gymmet även för hemmabruk med allt från spinningcyklar och skivstänger till roddmaskiner och rejäla multigym-maskiner. Att skaffa en rejäl maskin kan såklart vara en stor investering, men om man har en källare eller ett garage med plats kan det faktiskt spara in pengar i längden, eftersom du slipper bränna tusentals kronor på gymkort varje år.

Det är dock inte alla som bor i ett hem med oändligt med plats, och det kan vara svårt att passa in en roddmaskin i resten av heminredningen. Som tur är finns mer platssparande lösningar – en skivstång är lätt att gömma i en garderob, och för den som vill börja i liten skala kan det räcka med ett par behändiga hantlar. Ett annat populärt alternativ är att skaffa ett chinsräcke för att sätta upp i en dörrpost – det är helt enkelt upp till dig att hitta något som passar din livssituation.

admin