Hålla kroppen i trim

Vill man ha en trimmad och snygg kropp får man arbeta för den. Det är inte konstigt att Hollywoods elit kan se så bra ut: de har privata tränare och dietister som säger åt dem vad de ska äta. 

För oss vanliga dödliga ligger dock allt ansvar på oss själva. Det är vi som måste stå i mataffären och göra smarta, hälsosamma val. Det är också vi som måste se till att vi kommer upp en timme tidigare så vi kan ta en promenad innan jobbet.

Men det gör mödan så mycket mer värt det! Att så se resultaten i spegeln varje dag och känna den inom sig själv är en otroligt fin belöning. Den är inte att förkasta.

Hur gör man då? Ja, enklaste sättet är att jobba hårt. Det är faktiskt det som krävs. Nu menar vi inte att du måste flytta in på gymmet och bara äta ett äpple till lunch varje dag i resten av ditt liv.

Det hårda arbetet handlar snarare om att ställa om hjärnan så du inte behöver ta en onyttig lunch och få hjärnan att kräva den där kvällspromenaden innan sängdags. Det är sådana rutiner som man kan hålla hela livet, även om ens livssituation förändras. Att träna varje dag i två timmar är i slutändan inte hållbart. Men att promenera varje dag och se till att halva tallriken alltid fylls av grönsaker… det är en hållbar livsstil!