Styrketräning

Vad gäller styrketräning så är det precis som med konditionsträning viktigt att man inte sätter för höga mål eftersom man lätt kan tröttna. Dessutom är det viktigt att inte köra med för mycket belastning om man är otränad eftersom detta lätt kan leda till skador.

1979892-in-the-gym

Innan man går till gymmet är det viktigt att man har en tydlig plan och vision om vad och hur man ska träna. Ett bra tips är att göra ett schema innan man går till gymmet. Bra träningsschema oavsett vilken nivå man ligger på finns att få tag på på många ställen, framför allt på nätet. Ett annat alternativ är att anlita en personlig tränare som finns på de flesta gym, då kommer man garanterat att få ett bra träningspass och kan samtidigt be denne om tips och råd.

För den som inte vill lägga tusentals kronor på ett gym går det givetvis även bra att träna på hemmaplan. Det många nog inte tänker på att vi alla går runt och bär på ett alldeles utmärkt gym hela tiden i form av kroppen. Endast med kroppen som motstånd går det faktiskt att få en allsidig träning. Precis som vid gymträning är det även här bra om man har ett riktigt program att följa under träningspasset, då blir träningen som allra mest effektiv.