Satsa på bra träningskläder

Kläderna kan ha en stor betydelse för din träning. Det är inte bara en fråga om komfort, utan kan i vissa fall även låta dig undvika ett eller annat problem som annars kan dyka upp. Vilka kläder som är de rätta kan så klart bero på vilken form av träning du ägnar dig åt, men det finns alltid något där ute som är perfekt lämpad för dig och din träning.

I en del träningsformer är kläderna redan en del av helheten, alla har ju säkert sett de dräkter som används i kampsporter av olika slag. De kommer förväntas bäras av varje person som deltar i träningen, till skillnad från många andra träningsformer där mycket är upp till individen.

Även om du sysslar med gruppträning av andra slag, som om du kör ett instruktörlett spinning- eller aerobicspass på gymmet, får du ju självfallet välja vilka kläder du vill. Och för majoriteten av träning som vi utför helt själv är ju detta i regel också fallet.

Men valet kan som sagt fortfarande vara ett viktigt ett. Till att börja med är träningskläder ofta tillverkade i funktionsmaterial. Och de har en speciell förmåga att inte absorbera fukten när vi svettas, utan transportera den till de yttre lagren av kläderna och låta de avdunsta. På så sätt känns inte kläderna blöt och tung bara för att vi börjar svettas.

Många träningskläder har också en mer formsittande och följsam kvalitet. Och fördelen med detta är att som vi rör på oss gnider inte huden fram och tillbaka under materialet. På så sätt undviker vi hudirritation och eventuellt även riktiga skavsår.

rnn.yqe.