Åldern kan ta ut sin rätt

Att bli äldre innebär att vi kan få ont i våra kroppar och uttrycket att åldern tar ut sin rätt bli mer och mer uppenbart. Självklart så är vi alla olika och en del kanske inte har några krämpor alls långt upp i ålder. Andra kan har problem tidigt och behöver träning kanske mer än de flesta.

Att träna är förstås nyckeln till mycket och om vi har en dålig rygg så gäller det att vi tränar upp  muskulaturen kring ryggen så det blir stabilt. Både ryggmuskler men också magmuskler är avgörande för att hålla ryggraden på plats. Får man inte ordning på detta så gäller det att man uppsöker naprapat för att få saker och ting åtgärdade. De kommer troligtvis att säga att du måste träna upp din styrka kring ryggen.

Lyssna på din naprapat och använd dig av de övningar som denna kan ge dig. Om du tärnar på gym så prata med en Personlig tränare (PT) om dina ryggproblem så kan de skapa ett bra träningsprogram för dig som kan hjälpa dig en bit på vägen mot en bättre rygg. I de flesta fall så är det hela upp till dig hur mycket tid du lägger på din träning och för att få en bättre rygg.

rnn.yqe.