Efter passet – så tar du hand om kroppen

Träning är bra för oss på många olika typer av sätt. Det stärker kroppen och har en positiv inverkan på vår mentala hälsa. Samtidigt sker detta genom en nedbrytningsprocess vilket innebär att träning även sliter på kroppen. Därför utgör själva träningen bara en tredjedel av ett balanserat träningsupplägg. Övriga två består av kost och återhämtning. Dessa bör delvis följa direkt efter din träning för att ge full effekt.

Nedvarvning, stretch och dusch

Steg ett när du har tränat klart är att varva ned och stretcha så att kroppen kommer ned i temperatur, puls och andningsfrekvens. Här minskar du även skaderisk under framtida pass. Sedan är det dags för en välförtjänt dusch. Även huden kan bli lite sliten efter träning, beroende på träningsform och utrustning samt om du tränar ute eller inne. Därför är det bra att välja milda skönhetsprodukter som duschtvål och kroppslotion.

Skonsamt för ansiktet

Att tvätta sig och smörja in kroppen efter ett träningspass gör inte enbart att du blir ren och återfuktad. Det blir även en skön massage för trötta muskler. Även ansiktet behöver en skonsam rengöring samt fuktgivande och närande produkter i form av serum och dag- eller nattkräm. Numera finns det ett brett utbud av kosmetika som är enkelt att få tag i online. Du kan lägga en beställning redan idag.

Regina Gustavsson