Motion i din vardagscykling

Vi människor behöver regelbunden motion för att vi ska kunna må så bra som möjligt, både kroppsligt och mentalt. Hur du väljer att motionera spelar mindre roll, gå, cykla, springa eller andra saker som höjer pulsen fungerar lika bra.

Om du gillar att cykla kan det vara en god idé att börja cykla fram och tillbaka till jobbet istället för att ta bilen. På så sätt kan du få in din vardagsmotion på ett effektivt sätt utan att behöva spendera en massa tid på fritiden. Det är också fördelaktigt att få in motion på morgonen, gärna innan frukost.

Skaffa en bra cykel

För att din vardagscykling ska bli så angenäm som möjligt bör du ha en ordentlig cykel. Om du cyklar på landsväg eller asfalt ska du ha en cykel som är bra för det. Vill du hellre cykla i terräng behöver du en mountainbike. Med rätt utrustning kommer dina turer att bli betydligt roligare.

Du kan gå till en cykelaffär och kolla på cyklar. Men vill du ha en cykel till ett bra pris ska du beställa den från nätet. Det brukar vara billigare och du får den levererad hem till dig. Kolla in Cykloteket.se för inspiration.

Regina Gustavsson