Träna din styrka hemmavid

Det finns gott om studier som visar fördelarna med styrketräning och motion. Tillsammans med en bra och balanserad kost kommer du att må bättre fysiskt, men även psykiskt. Som idrottskvinna eller man är det extra viktigt att hålla igång med träning så att du kan prestera optimalt när det gäller.

Det finns flera olika sätt du kan välja att träna på. En del gillar att gå till gymmet medan andra föredrar att träna hemma. Fördelen med att gå till ett gym är att du kommer ut en sväng och kan få motivation från andra i din omgivning. Det gäller att komma över tröskeln och få in det i dina dagliga rutiner.

Om du ändå föredrar att träna hemma eller om du vill komplettera lite träningsutrustning i hemmet finns det flera vägar att gå. Hantlar, skivstång, bänk, kettlebells och band: detta är vad du behöver om du vill komma igång med styrketräning hemma. Efter hand kan du lägga till mer utrustning efter eget tycke.

Köp styrkeutrustning online

Det finns gott om vanliga butiker som säljer träningsutrustning, dock till ett högre pris. Ska du inhandla mycket saker på samma gång bör du kolla in utbudet på nätet. Priserna är ofta pressade och betydligt lägre än i en fysisk butik.

Regina Gustavsson