Minska sockerkonsumtionen

En för stor sockerkonsumtion är en av de mest bidragande orsakerna till ohälsa. Även de som inte äter mycket godis och annat sött kan få hälsovinster av att dra ner på intaget.

220791-sweets

Minska suget

Det är inte lätt att minska på något som du är van vid. Socker är dessutom beroendeframkallande och ger en form av abstinensbesvär om du slutar med det helt. För att minska på sötsuget finns det bland kosttillskott som kan hjälp dig. Exempel på det är Raspberry Ketone som du kan köpa på den schweiziske hälso- och skönhetsshopen Swiss Clinic.

Byt ut eller välj bort sockerbomberna

Läsk och saft

Läsk och saft är antagligen det du kan göra störst vinst på att sluta med. Dryckerna ger dig ingen näring och mättar inte trots att de ger dig mängder med kalorier. Byt ut dem mot lightprodukter eller ännu hellre mot vatten.

Smoothies

En annan produkt som har blivit trendig är smoothie. Många antar att de är nyttiga och inte innehåller många kalorier eftersom de är naturliga drycker, gjorda på frukt och bär. Tyvärr är ofta förpackningarna missvisande och visar inte alltid de korrekta proportionerna av innehållet. En smoothie rymmer dessutom mycket frukt och bär, vilka naturligt innehåller stora mängder socker. Läs mer på Råd & Rön.

Kaffe och te

Byt ut sockret mot sötningsmedel eller drick kaffe och te svart. För den som använder mjölk ger också det många oönskade kalorier.

Godis

Godis är kanske det vi i första hand tänker på när det handlar om socker. Det ger snabbt många kalorier utan att det ger dig någon näring. Det allra bästa är att byta ut godiset mot frukt eller att äta exempelvis mörk choklad. Om du inte kan tänka dig att byta ut godiset bör du minska på konsumtionen av det.För en längre lista med fler sockerbomber kan du läsa denna artikel på iForms hemsida.

Regina Gustavsson