Löpträning – några tips

Löpträning är en av de absolut bästa träningsformerna alla kategorier, kanske framför allt eftersom man tränar sin kondition på ett näst intill optimalt sätt. Dessutom är löpning en av de bästa motionsformerna när det kommer till att förbränna fett. Här kommer några tips för alla er där ute som vill bli bättre löpare.

LöpningVill man bli en bättre och snabbare löpare är det viktigt att jobba med sin löpteknik och försöka löpa mer ekonomiskt. Ett bra tips är att försöka löpa så upprätt och avslappnat som möjligt. Se samtidigt till att axlarna inte är uppdragna.

Styrketräning för att stärka benen är också något som är bra att göra ibland för att bli en bättre löpare. Genom att benen blir starkare jobbar de också mer effektivt, vilket gör att man i längden springer snabbare utan att att det går åt mer energi.

Ett annat bra tips om man vill bli en snabbare löpare är att gå ner i vikt. Som regel brukar man säga att man kan tjäna ett par-tre sekunder per km för varje kilo man tappar.

Något som också är viktigt när det kommer till löpträning är att man är klädd på ett rätt sätt, något vi skrivit om tidigare här på sajten.

admin