Träning i vintertid

Även om vintern är kall så behöver givetvis inte detta innebära att man behöver ge upp träningen helt och hållet. Här kommer därför några tips på olika typer av träning som kan vara bra att ägna sig åt i vintertid.

Skidåkning

Har man möjlighet skall man givetvis ta chansen och åka skidor under vinter. Längdskidåkning är en av de absolut bästa träningsformerna alla kategorier då man tränar dels kondition, dels kroppens samtliga stora muskelgrupper.

Skridsko

En annan bra form av vinterträning är skridskoåkning i en eller annan form. Som bekant så finns det ju inget bättre än att ge sig ut på en riktig långrunda på någon härlig naturis.

Styrketräning

Tycker man att det är alldeles för kallt att träna ute på vintern är givetvis ett gympass eller två ett utmärkt alternativ. Ett bra tips är att passa på att träna just styrka under vinter för att på så sätt bygga upp styrka i kroppen.

Promenader

En annan motionsform som också fungerar bra under vintern är förstås långa promenader, framför allt om det är för halt för att vara ute och springa.

admin