Träningstips

Tidigare har vi varit givmilda med att tipsa om saker så som olika träningsövningar, eller hur du smidigt kan träna hemma när du inte känner för att träna på gym eller någon annanstans. Nu kommer det ett litet annat tips.

Hantel

Bryt mönster

Tipset idag går till de som har god rutin på sin träning och är någorlunda nöjda med de resultat de får av sin träning, men samtidigt börjar bli otroligt trötta på att varje träningspass känns som en feberdröm eller en Déjà vu. Träningen börjar kanske kännas lite slentrianmässig och det sker på samma sätt vecka efter vecka, något som gör att träningen börjar bli nästan omåttligt tråkig.

Vi tänkte därför komma med ett mycket simpelt tips som kommer att förvåna dig hur stor skillnad det blir, samt ett tips som är lite mer självklart.

1. Byt ordning – Måhända blir det inte speciellt mycket roligare, men du kommer definitivt att tycka att träningen känns annorlunda när du följer detta tips. Det går helt enkelt ut på att du kör samma övningar som tidigare men du kör dem i en annan ordning. Låt oss säga att du tränar bröst och triceps på gymmet varje måndag. Du börjar alltid med tricepsövningarna och när dessa är färdiga så går du in på bröstövningarna. En variant är då att du kör precis tvärtom, du börjar med bröstövningarna och avslutar med tricepsövningarna. En annan variant är att du kör övningarna i omvänd ordning – eller både och.

Detta är dessutom bra för att då kommer du att få fokus på den muskelgrupp som annars vanligtvis fått stå tillbaka eftersom du redan varit trött i vissa betydande muskler för den andra muskelgruppen. Du kommer att märka att du orkar mycket mer, i det här fallet bröstövningarna. Om du endast byter ordning på övningarna så kommer du att märka precis samma sak men att du orkar mer på de övningar som annars brukar komma sist.

2. Byt övningar – Det andra tipset är så enkelt som att du byter ut några av övningarna för varje muskelgrupp för att få lite variation och dessutom träna andra delar av musklerna än de du vant dig med att träna. På så sätt blir träningen mer mångsidig.

admin