Bra hemmaträning

träna hemma Att träna hemma är både bekvämt och tidsbesparande, dessutom är det inte så svårt att komma igång heller. Det finns en mängd olika träningsprogram som lämpar sig för hemmaträning och du kan välja ett som passar just dig.

Övningar att göra hemma

Här hittar du exempel på 10 övningar som passar utmärkt att göra hemma, helt utan några redskap och tillbehör. Om du vill träna ordentligt kan det dock vara en bra idé att ha lite hantlar och kanske en motionscykel eller ett löpband till hjälp. Du som har mycket plats hemma kan enkelt skaffa ett hemmagym där du kan träna precis när du vill.

Träningsutrustning på nätet

Du hittar en del utrustning online och det finns det gott om träningsutrustning för hemmaträning. Det finns allt från träningsband till olika yogamattor att välja mellan. Vilken utrustning du behöver är individuellt beroende på vilken typ av träning du är ute efter. På nätet kan du även köpa produkter som gör att du har en ergonomisk ställning när du tränar och olika massageprodukter som du kan använda på ömmande muskler vid behov. När du tränar hemma kan du välja själv när du vill träna och du behöver inte ta dig ut för att komma igång. Du har enkelt träningen till hands när andan faller på.

Tips och råd inför hemmaträning

Du kan hitta bra information om träning hemma på nätet och även olika träningsprogram som du snabbt och enkelt gör hemma. På bland annat Youtube kan du också hitta videor med olika typer av träningspass, så som aerobics och zumba. Med dagens digitala framsteg är det enkelt att få hjälp med hemmaträningen. Ett råd vi har till dig är att göra upp ett träningsschema att följa, då blir det enklare att följa dina framgångar. Börja lugnt och öka sedan lite i taget, om du går för hårt ut i början kan du lätt tappa lusten och känna att du misslyckats.

Regina Gustavsson