När inte kroppen vill

Ibland så är det så att inte kroppen vill hänga med och något händer med ländrygg eller liknande. Det behöver inte vara något speciellt utan man kanske har lyft något tungt på ett felaktigt sätt eller det bara händer. Det skrivs mycket om att problemen med ryggen är vårt tids folkhälsoproblem och det kan mycket väl vara så.

Vad som kan vara problemet är att vi har allt för mycket stillasittande arbete. Idag är det är få som kroppsarbetar som det gjordes förr i tiden. Gymmen har fullt upp med personer som tränar och det är mycket positivt. Det gäller att vi tänker oss för hur vi arbetar och att vi med jämna mellanrum ställer oss upp och sträcker ut våra ryggar. Det gäller att vi tar hand om våra kroppar om vi vill slippa de stora problemen som kan uppstå. Det finns bra övningar som man kan göra hemma för att stärka sin rygg.

 

Det finns hjälp att få om det skulle vara så, är du boende i Stockholm så tar du dig till Rörstrandsgatan 22. Där i hjärtat av Vasastan hittar du Naprapatiska Institutet som kan hjälpa till vid problem med rygg, nacke eller annat som kan ställa till det för dig. Med relevant behandling, rehabilitering och träning så kan du komma vidare och få en bättre tillvaro och kan arbeta som vanligt efter slutförd behandling och rehabilitering. Efter behandling så följ naprapatens träningsråd hur du bäst ska komma tillbaka och fullt ut kan arbeta och träna igen som tidigare.

Det är inte alltid vila är det bästa efter en naprapatbehandling utan det kan vara lika bra att kroppen får röra på sig för att det ska kännas bra. Självklart så om din naprapat säger att du ska vila och ligga ned i ett antal timmar per dag så ska du följa detta råd. Som oftast så rekommenderas det en viss rörelse i en stel kropp. Du kanske känner bäst vad som fungerar för dig efter ett ryggskott eller liknande. Du kan i alla fall försöka att röra och göra enkla övningar för att kroppen ska få tillbaka sin rörlighet.

Regina Gustavsson