Träning är lika viktigt året om

vinterlopning_

Träning är lika viktigt året om och visst är det lätt att börja slarva med träningen under de mörkare höst- och vintermånaderna men det är lika viktigt, om inte viktigare att hålla igång under denna period för att orka med dagarna.

När mörkret kommer tidigare och det är kyligt och halt ute så lockar tv-apparaterna mer och mer och de olika serierna avlöser varandra på kvällarna. Man kanske känner sig trött och sliten, lite frusen och en del drabbas även av höst depression och det bästa sättet att bota den nedåtgående spiralen är faktiskt att ta sig i kragen och gå ut om så bara på en kortare promenad. Man bör se till att röra på sig minst en halvtimme om dagen för att uppleva skillnaden både för hälsan och humöret.

Öka blodcirkulationen och få bättre nattsömn

Genom att man rör på sig så ökar man blodcirkulationen i kroppen och hjälper den att ta hand om stresshormoner och förhöjda blodfettter vilket resulterar i att kroppen får avlastning och du bättre sömn. Har man inte tid att promenera en halvtimme varje dag så kan man se till att få åtminstone två stycken 15 minuters promenader för att uppnå samma effekt. Det brukar sedan bli lättare efter jul och nyår att komma igång igen då det vänder mot ljusare tider, snön ligger vit på backen och vintersporterna kommit igång ordentligt.

rnn.yqe.