Träningsformer

workout training_410678884

Har du bestämt dig för att börja träna men vet inte vilken träningsform du ska börja med? Här introducerar vi de vanligaste och enklaste träningsformerna att börja med.

Promenader och löpning

Att motionera behöver inte innebära milslånga pass i löpspåret, börja med att promenera. En rask, halvtimmeslång promenad varje dag efter jobbet hjälper dig att komma igång. Har du väl promenerat en period är det dags att börja springa. Övergången från promenader till löpning bör ske successivt och i etapper där du under promenaden då och då springer korta sträckor, en bra guide för hur det kan gå till finns i GP. Har du väl kommit i såpass god form att du orkar springa fem km är det en bra idé att börja bygga upp resten av kroppen.

Gymma på olika sätt

Det svenska klimatet inbjuder inte alltid till träning utomhus, men ett bra gym men många olika träningsredskap erbjuder mångsidig träning. Är du ny på gymmet är det lätt att göra misstag. Aftonbladet listar de fem vanligaste nybörjarmisstagen. Har du väl kommit igång med träningen kan det vara en fördel att anlita en personlig tränare eller att följa ett träningsprogram eftersom det hjälper dig att träna olika muskelgrupper. Eller varför inte prova på Crossfit? Du kan läsa mer om detta fenomen på Alltomhalsa.se. Crossfit är en träningsform som också blivit en egen sport där man genom att hela tiden variera träningen tränar både styrka och kondition samt gör träningen så mycket roligare.

Resultatet

Har du kommit igång med promenader och löpning och dessutom tränat styrka och Crossfit på gymmet märker du snart att din form blivit bättre, du känner dig piggare, du orkar mer och dessutom är det kul att träna.

rnn.yqe.