Träning och vilan

Om du tränar så är det också viktigt att du vilar. Det gäller att hitta en perfekt balans mellan träning och vila. Om du inte låter kroppen få återhämta sig så kommer du inte att få ut det du önskar av din träning. Du riskerar även att bli sjuk eller skada dig utan ordentlig vila mellan träningspassen.

Om du känner av trötthet och kanske till och med att du har humörsvängningar så kan det vara så att kroppen inte fått återhämta sig ordentligt mellan dina träningspass. Om du tränar för ofta så kan du bli övertränad vilket inte är bra. Din form kommer att gå den motsatta vägen och du kommer att känna dig svagare än innan du tränat.

Skaderisken finns förvisso alltid när du pressar din kropp till det yttersta vid träning. Skulle du känna av något form av smärta i din kropp så är det viktigt att du kollar upp vad det kan vara. Kontakta någon naprapat som kan åtgärda det som som orsakar smärtan. Behandlingen gör att du i alla fall kanske kan börja träna som smått och snart är du tillbaka med din normala träningsdos. Det är viktigt att du låter det ta den tid som det behövs för att din skada ska bli bra.

Många gånger så hjälper träningen i rätt dos att bygga upp muskulatur kring det område där skadan uppstått. Var noga hur du tränar och se till att alltid värma upp inför din träning och stretchar efter. Se också till att få den vila som din kropp så väl behöver. Lycka till med din träning och vi hoppas att du får vara skadefri.

Regina Gustavsson