Cykel, en skonsam träningsform

För många så kanske cykel känns som en träningsform som inte passar då det är för avancerat. Vi skulle vilja säga tvärtom, cykel är en enkle form för träning och mycket skonsam för din kropp. 

Det är enkelt att köpa sig en cykel och sedan är det bara att ge sig ut på vägarna. Du bestämmer när du vill ge dig iväg på en cykeltur och många gånger så kanske familjen kan följa med ut på äventyr. Cykel passar för alla och det kan ge dig riktigt bra med träning. Som vi skrev i ingressen så är den skonsam för din kropp och kan passa den som kanske har något problem med sin rygg, leder eller liknande.

Se till att anpassa dina träningspass efter det du orkar och eftersom du känner att du orkar mer så kan du öka både längden på din cykeltur och tempot. Skulle det passa så kan du även köpa hem en träningscykel som du kan cykla på när vädret inte tillåter dig att ge dig ut på vägarna. På så sätt så får du ändå träning på cykel och håller igång din kropp även om det är vinter eller det är storm ute som gör att du inte kan ut och cykla.

admin